Frölunda tog SM-guld förra säsongen i Svenskahockeyligan(SHL),men i år går det tyngre. De ligger just nu under med 2-1 i matcher mot Skellefteå i kvartsfinal. Man spelar till bäst av 7 så de kan fortfarande gå vidare, men det blir en tuff uppgift. Men nu har de vänt till 3-3 och vann den sjunde matchen och är nu i semifinal mot Brynäs. I den semifinal serien står det 1-1 i matcher.

Historia

Frölunda Hockey Club grundades 1944. Sen dess har de blivit svenska mästare fyra gånger och vunnit Champions Hockey League två gånger. De har spelat i Sveriges högsta serie i 51 säsonger.I Frölunda har många framgångsrika spelare spelat. Några exempel på dem är, Henrik Lundqvist, Daniel Alfredsson, Loui Eriksson, Magnus Kahnberg, Viktor Stålberg och Alexander Sten. Alla de spelarna har eller haft stora framgångar i NHL.

Allmänfakta

Frölundas tränare heter Roger Rönnberg och har varit tränare sedan 2013. Deras lagkapten heter Joel Lundqvist och har varit lagkapten sedan 2009. Deras supportrar heter Goa Gubbar och sitter på sektion 84. De ligger fyra i Sveriges maraton tabell med sina 2123 poäng. Frölundas matchställ är grönt, rött och vitt. Deras hemmaplan är Scandinavium och den rymmer 12000 åskådare.

2004/2005

2004/2005 var ett fantastiskt år för Frölunda. Ledda av lagkaptenen Jonas Johnsson krossade Frölunda alla i Serien och i slutspelet. Det fanns inget lag som var i närheten av dem och SM-guldet var välförtjänt deras.

Frölunda vs Leksnad

Frölunda hade en jobbig kväll fredag den 24 februari. Det blev hela 1-5 till Leksand i och Frölunda fansen var inte glada. De buade för fullt. Frölunda var inte heller nöjda efter matchen.

Man såg tidigt att Leksand var det bättre laget. De kopplade greppet om matchen på direkten och hade många målchanser som tidigt ledde till mål. Efter Leksands 0-1 ledning var Frölunda ganska bra, men i tredje gjorde Leksand två snabba mål och då var matchen punkterad. Leksand gjorde till slut två mål, till medans Frölunda bara gjorde ett. Matchen slutade då 1-5.