Vallhamra Tidning

Vi är bäst

Musikhjälpen

Musikhjälpen

Musikhjälpen är en organisation som samlar in pengar varje år till folk som har det svårt. De samlar in pengar, genom att låta kända folk besöka studion som de i år hade i Örebro. De personerna lämnar kvar priser som man kan satsa pengar på att vinna. Man kan också betala för att få välja en låt som de ska spela upp.

I år samlar de in pengar till att barn i krig så dem ska få gå i skolan. De vill att barn som inte går i skolan självmant ska få gå i skolan. Både tjejer och killar, vilket också är en av FN:s människliga rättigheter.  En väldigt stor anledning till att barn inte får det är krig. Skolor bombas och barn tvingas fly till flyktingläger där det inte finns någon skola. Rebell och terroristgrupper ser till att barn inte får gå i skolan. De bombar inte bara utan tvingar dem även att lämna landet. I Afghanistan till exempel har rebellgrupper tagit kontroll över delar av landet och de låter inte flickor gå i skolan. Det är många barn som inte går i skolan, men den stora delen är flickor. Det är så, för att rebellgrupper och regering i en del länder som Afghanistan låter inte flickor gå i skolan. De vill inte ge kvinnor någon makt utan de vill själva ha makt och att det bara är deras kön som ska ha makt.

Musikhjälpen samlar in flera miljoner kronor som gör stor skillnad. För alla de här miljonerna skulle man kunna ge miljontals barn en bra skola och bra lärare, så att de får en bra utbildning och kan förändra världen. Men det är inte riktigt så lätt. Man måste få alla att kunna ta sig till skolan och bygga den på ett säkert ställe, så att ingen bombar   den. Man behöver ta sig till många flyktingläger och få det säkert så att man kan fortsätta bo där, för att om barnen flyttar iväg efter ett tag har man ju byggt en skola i onödan och kastat bort en massa pengar. Det är ett enormt pusslande och ett tufft jobb, men inte omöjligt. Musikhjälpen försöker nå fram till så många barn som möjligt och försöka ge dem en skola att gå till och ett tryggt liv. Men det kan ta tid så de kan börja med att ge dem papper och penna. De kan få hela 250 pennor av en femtiolapp.

 

« »

© 2017 Vallhamra Tidning. Tema av Anders Norén.