Vallhamra Tidning

Vi är bäst

Risk

Risk är ett brädspel för 2-5 spelare spelet utgavs för första gången i Frankrike år 1957. Varje spelare kontrollerar sina arméer att ta över världen. År 1959 utgavs spelet av Parker Brothers i USA.

Spelets mål:

Målet med Risk är att ta över hela världen. Det finns också olika uppdragskort som man kan välja att spela med, den person som först har lyckats med uppdraget vinner. Det finns olika bra strategier för hur ett Risk-parti vinner, det som är mest kända och framgångsrika har mest chans att vinna spelet.

Land områden:

Det finns väldigt stora städer i världen, en av de finns i spelet Risk och det är Asien, om man har tagit över det där landet så har man i princip vunnit. Eller det är en stor chans att man har vunnit. I Risk så ingår det olika länder i länderna. De länder som är störst i spelet är: Nordamerika och Asien, i Nordamerika ingår b.la. Alaska och Grönland. I Asien ingår b.la. Japan och Indien.

Regler:

Spelet har kommit ut  i många olika upplagor, med mindre eller större skillnader i reglerna. Ett parti börjar inte sällan med att säga vilka regler som gäller i det aktuella partiet. Spelarna ska göra sina drag i tur och ordning enligt följande tur och ordning:

  1. Placering av rekryter och eventuellt ett Risk kort (om man har klarat sitt uppdrag)
  2. Eventuellt anfall över ett land
  3. Eventuell flytt

Källa: Wikipedia

Jag fick iden att skriva om Risk, för att min kompis sa det som ett förslag. Jag ser detta spel som ett lärorikt spel när det gäller geografi och historia (kolonisering).

 

« »

© 2017 Vallhamra Tidning. Tema av Anders Norén.