Stockholm Marathon 2016  vanns utav suveräne Kenyanen Stanley Kipchirchir Koech på tiden 2:10:58, före Kenyanen Daniel Kiprop Limo och trea var Kenyanen Benjamin Bitok. Bästa svenska va Mustafa Muhammed på en sjätte plats med tiden 2:20:01.

I dam klassen vann Kenyanen Jane Moraa Onjangi på tiden 2:31:46, före svenskan Isabella Andersson och trea var svenskan Charlotte Karlsson.

Efter loppet lämnade Stanley Kipchirchir Koech en kommentar:

-Jag är mycket lycklig över att ha vunnit, sa han.

Mustafa Muhammed passerade också, men var besviken.

-Jag var bra med efter halva loppet, men då föll jag och efter det hittade jag inte tempot igen, sa han besviket. Jag hade hoppats mycket mer än så här.

Isabella Andersson blev två och var betydligt glader.

– Jag är jätteglad över att ha blivit tvåa och otroligt tacksam över alla som hejat fram mig, sa hon glatt.

2016 sprang även sjärnkocken Tommy Myllimäki Stockholm Marathon. Han säger så här när han just gjort sista träningspasset.

– Jag springer Stockholm Marathon för att jag en gång i tiden spelade fotboll och då gillade jag och springa. När jag sedan la ner fotbollen började jag satsa lite mer på långlopp. Jag faktiskt sprungit Lidingeloppet innan. Jag har tränat ganska mycket till detta Marathon. Som mest per dag har jag sprungit 8 mil. Min plan för Stockholm Marathon är att springa de första kilometrarna på 3 minuter och 15 sekunder och sedan se vad jag orkar. Jag hoppas kunna gå runt på mindre än 3 timmar och 38 minuter.