Vallhamra Tidning

Vi är bäst

Volvos finansiella resultat 2016

Volvo kom ut med den stora nyheten

Volvo har just kommit ut med den stora nyheten att deras företag har ökat vinsten med nästan 60% 

Den 7 februari 2017 kom Volvo ut med att deras 700 nya anställande har gjort så att företaget har gått med en stor vinst. De har även ökat vinsten av bilförsäljning med nästan 60% sedan 2015 och på dom två åren har det tjänat 11 miljarder.

Volvo S70

Försäljningen ligger på rekord nivå

I 2016 till 2017 har dom satt ett nytt försäljnings rekord med 534 332 stycken bilar. Men även Volvos största kunder Kina och USA har ökat försäljning med nästan 20% säger VD och Koncernchefen Håkan Samuelsson.

                                                               

Vad tycker koncernchefen om företagets vinsten

Håkan Samuelsson säger att det är roligt att företaget har blivit så jätte stort så att förtjänsten har ökat med så mycket. Men det är också roligt att vi har fått så många modeller av Volvo bilar till exempel XC 90 som är min favorit.  Sen så har vi ju fått ganska många nya Suvar som jag tror vi har tjärnar mest pengar på. Men så klart så har ju massa nya bilar också bidragit till vinsten.

Volvo XC90

Dom nya bilarna som har kommit ut från Volvo cars

Dom populäraste bilarna som har kommit ut från Volvo år 2016 är. Den stora Suven XC 90. Eller den lyxiga sedanen V 90.  Dom har också kommit ut med uppföljaren till Volvo V 70 som var storförsäljare 2014 och den nya heter Volvo V 90.

Har företaget alltid gått med vinst

Nej dom har faktiskt inte alltid gått med vinst för om man tittar tillbaka till 2012 så gick företaget med noll resultat. Om man backar tillbaka till 2008 så förlorade Volvo nästan 12 miljarder. Men dom försäkrar att dom aldrig kommer att göra det misstaget igen.

Källa: MSN och Volvo cars

 

Jag skrev om Volvo för våran lärare sa till mig att hon hade hört att Volvo hade fått en stor vinst på deras företag. Så jag gick in på MSN där det står nya nyheter från värden. Så där såg jag en som hade skrivit lite om Volvo, så jag läste den och så tyckte jag att det verkade vara roligt att skriva om så jag gick in Volvos sida och kollade lite där också. Sen så är ju också Volvo ett svenskt märke så det gjorde väl det hela bara roligare att ett svenskt företag har gjort såna framgångar genom bilindustrin.

« »

© 2017 Vallhamra Tidning. Tema av Anders Norén.